Avenida Juan Carlos I 20 Appartement 119, 35660 Corralejo, Spanje
(+31) 640949894
Reserveren

Vervoer

Vervoer op Fuerteventura

Hoe kom je waar, en wanneer.

Het is erg comfortabel en niet zo duur om met een auto Fuerteventura te verkennen; je reserveert van tevoren (wij hebben goede ervaringen met TopCars.) Je rijdt in een half uur van de luchthaven over de prachtige wegen naar Corralejo.

Vervoer per taxi is op Fuerteventura redelijk betaalbaar en makkelijk te krijgen. Treinen zijn er niet, maar moderne airconditioned bussen wel! Het busvervoer op Fuerteventura is uitstekend geregeld. Verder kun je natuurlijk een auto, fiets huren, of gebruik maken van de veerdiensten.

seatmii_2

Auto huren

De makkelijkste manier om het eiland te verkennen is met een auto. In de toeristenplaatsen zijn er diverse aanbieders en het huren (en ook de benzine) is relatief goedkoop. Er zijn zes aanbieders aanwezig op het vliegveld, de namen zijn Avis, Budget, Cicar, Hertz, Payless en Top Car.

Fietsen op het eiland

Bij het appartement horen twee mountainbikes, die onze gasten kunnen huren tijdens hun verblijf. De mountainbikes hebben geen elektrische ondersteuning. Ze zijn handig om te gebruiken in en rond Corralejo. De huurprijs bedraagt €10,00 per fiets per dag, en de huurperiode geldt voor het hele verblijf. Dus, ben je een week in Casa Ocho Años, dan huur je de  fiets voor zeven dagen. Wil je de mountainbikes huren? Laat het ons weten vóór aankomst, dan zorgen wij dat ze klaar staan. Er zijn op Fuerteventura diverse mogelijkheden om een e-mountainbike toertocht te maken, al dan niet begeleid. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Openbaar vervoer

Het busvervoer op Fuerteventura is de laatste jaren sterk verbeterd. Moderne, airconditioned guaguas van busmaatschappij Tiadhe
Tickets zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur. Je kunt bus nummer 3 nemen vanaf het vliegveld naar het busstation Puerto del Rosario ( tijdschema ) en vervolgens nummer 6 vanaf daar naar Corralejo ( tijdschema ). De hele reis kost minder dan € 5, dus dit is de meest economische optie, vooral als je alleen reist.

Taxi (vliegveld-Corralejo)

De makkelijkste en snelste manier om van de luchthaven naar Casa Ocho Años te gaan is per taxi. Wij kunnen deze voor je regelen voor € 70, heen en terug. Je kunt dit bij de boeking aangeven, maar als je het nog niet weet mag dat uiteraard ook op een later moment.

Veerdiensten

Vanuit de havens van Fuerteventura worden verschillende veerdiensten onderhouden naar de andere Canarische Eilanden. Een populaire (dag)bestemming is Lanzarote dat eenvoudig per veerboot vanuit Corralejo is te bereiken.

Fred Olsen Express, en Navierra Armas hebben frequente veerboten tussen Corralejo en Playa Blanca op Lanzarote, dus er is de mogelijkheid om naar Lanzarote te vliegen en vervolgens de bus te nemen naar de haven van waaruit de veerboot naar Corralejo vaart.

Scroll to top